+40 31 418 0638

Returnarea produselor

Consumatorul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

Produsele nu sunt conforme cu specificațiile din site. Dacă produsele comandate se dovedesc a nu fi conforme cu specificatiile din oferta noastra, consumatorul poate solicita returnarea acestora pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, veți plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul returnat sau inlocuit sunt suportate in acest caz de catre Green Future. 

PRODUSUL TREBUIE SA FIE IN AMBALAJUL ORIGINAL SAU AMBALAT CORESPUNZĂTOR.
O SALTEA DESPACHETATA CARE ARE DIMENSIUNI SAU MODEL GRESITE DIN CAUZA CLIENTULUI NU POATE FI INLOCUITA.

Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar consumatorul va refuza receptia. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Green Future. PRODUSUL TREBUIE SA FIE IN CUTIA ORIGINALA, SIGILAT, TOTAL NEFOLOSIT.

Renuntarea la cumparare

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice.

Perioada de retragere expira după 14 zile de la ziua in care cumparatorul a intrat in posesia fizica a produselor. 

Pentru exercitarea dreptul de retragere, cumparatorul trebuie sa ne informeze cu privire la decizia de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o comunicare trimisa prin fax la +4(0) 212 562 358 sau e-mail: office@green-future.ro. In acest scop, cumparatorul poate folosi modelul de retragere alaturat; folosirea lui nu este insa obligatorie.

Model de formular de retragere.

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca se doreste retragerea din contract:

  • - Catre Green Future
  • - Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse -...................................... primite la data ........................
  • - Numele consumatorului (consumatorilor)
  • - Adresa consumatorului (consumatorilor)
  • - Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)
  • - Data

 

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient pentru client sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecinţele retragerii. In cazul retragerii, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la cumparator, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de alegerea altei modalitati de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data primirii de catre noi a produselor.

Cumparatorul trebuie sa expedieze produsele fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-a comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

1. In cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre CLIENT, Green Future are dreptul de a decide acceptarea returului. Conform art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014, “sunt exceptate de la dreptul de retragere [...] produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator”.

In consecinta, produsele desigilate din folia/ambalajul de plastic original care le acopera, deteriorate sau murdarite nu pot fi returnate. Pentru astfel de cazuri, Green Future poate accepta returul numai in mod exceptional si prin retinerea unui procent de 35% din valoarea produsului, reprezentand cheltuieli cu reconditionarea, reambalarea, transportul si revanzarea acestuia.

2. Produsele executate pe dimensiuni speciale si/sau personalizate de catre client (nu de serie) nu vor putea fi returnate;
3. Pentru a putea fi returnata, comanda trebuie sa fie insotita la returnare de toate documentele care i-au fost inmanate clientului odata cu produsul: factura, chitanta, certificate de garantie si orice alte documente care i-au fost predate.

Nu ne asumam raspunderea pentru transportul si manipularea produselor efectuate de catre client si avem dreptul de a refuza returnarea produselor care prezinta deteriorari cauzate de catre transportul si manipularea efectuate de catre client.

In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. Green Future va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Costurile de retur si de transport pentru produsul produsul returnat si cel inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre consumator. 

Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

Newsletter subscribe
Sign Up for Our Newsletter:

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și veți primi cele mai bune oferte direct în emailul dumneavoastră.